Pe ce loc se clasează prețul practicat de SC RAJA SA, în comparație cu ceilalți operatori din țară și cine plătește cel mai puțin pentru apă? A fost publicată lista tarifelor valabile începând cu 1 februarie 2023 la nivel național.

Autoritatea Națională de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) este organismul național care aprobă tarifele propuse de operatorii regionali și ține evidența acestora. Lista prețurilor aprobate și valabile începând cu 1 februarie 2023 este disponibilă pe site-ul autorității și ne arată diferențe uriașe între prețurile practicate în diferite zone ale țării.

Îți mulțumim că citești acest articol! Cu un LIKE pe Facebook ne dai încredere să continuăm.

Astfel, cel mai mare preț îl plătesc buzoienii, care sunt taxați cu 8,22 lei/m.c. pentru apă și alți 6,03 lei/m.c. pentru canalizare și epurare, în total, aplicând și TVA 9%, prețul final plătit ajungând la 15,54 lei/m.c..

La polul opus, clienții EURO APAVOL S.A. Voluntari plătesc 6,54 lei pentru un metru cub de apă (4,89 lei/m.c. pentru apă și 1,11 lei/m.c. canalizare și epurare, plus TVA 9%), prețul final fiind la mai puțin de jumătate față de prețul plătit de abonații din Buzău.

Constănțenii s-au plâns mereu de prețurile mari practicate de SC RAJA SA, tarifele afișate de ANRSC arătând că suntem în top.

Spre comparație, vecinii noștri din Tulcea se clasează în ultima parte a clasamentului (format din 47 de operatori). Astfel, SC AQUASERV SA Tulcea taxează cetățenii cu 5,21 lei/m.c. de apă și 3,82 lei/m.c pentru canalizare, rezultând un preț total, cu TVA, de 9,84 lei (poziția 36 în clasament).