Cântăreaţa care a reprezentat Rusia la Eurovision în 2021 este ţinta unei campanii de cyberbullying din cauza opoziţiei sale faţă de războiul din Ucraina.

Manizha Sangin a fost un critic deschis al invaziei, numind-o un conflict fratern care merge împotriva voinţei poporului rus.

Îți mulțumim că citești acest articol! Cu un LIKE pe Facebook ne dai încredere să continuăm.

Acum, o campanie online coordonată încearcă să o pună pe lista neagră a vedetelor din Rusia. Multe dintre concertele ei din această vară au fost anulate după ce detaliile organizatorilor au fost postate pe reţelele de socializare.

“Ea, echipa ei şi promotorii [au] primit multe ameninţări”, a declarat pentru  BBC  purtătorul de cuvânt al Manizhei, Serghei Iakovlev.

Un mesaj distribuit pe site-ul de socializare Telegram include numărul de telefon şi adresa organizatorilor festivalului Aleksandrovskaya Fortress din septembrie, care celebrează cultura cazacilor din Ucraina şi sudul Rusiei.

Acesta îi îndeamnă pe oameni să scrie şi să ceară anularea spectacolului lui Manizha, spunând că se opune armatei ruse.

Organizatorii festivalului au confirmat că au fost bombardaţi cu plângeri.

Cântăreaţa, al cărei logodnic este pe jumătate ucrainean, a vorbit în repetate rânduri despre disperarea ei în legătură cu invazia Rusiei.

“Nu vreau nimic altceva decât pace. Copii, femei, soldaţi mor aici şi acolo”, a scris ea pe Instagram la începutul acestui an.

Ruşii nu au vrut ca Manizha să participe la Eurovision

Cântăreaţa a fost criticată şi în 2021 în mediul online de către ruşi pentru că a participat cu o melodie progresistă.

Sursa: Mediafax