Tulburările digestive sunt frecvente în perioada sărbătorilor pascale.
Pentru a ușura digestia după meniul de Paşte, bogat în bunătăţi tradiţionale: ouă, cozonac, friptură de miel, puteţi alege din farmacia casei, plante care uşurează digestia şi alungă disconfortul.
Îți mulțumim că citești acest articol! Cu un LIKE pe Facebook ne dai încredere să continuăm.
Medicina naturistă vine în ajutorul tău cu o serie de remedii care te vor ajuta să stimulezi digestia pentru a putea îmbunătăți funcționarea sistemului digestiv și pentru a te simți mai bine!
Menta
Menta este renumită pentru proprietăţile ei calmante. Totodată, planta este considerată unul dintre cele mai eficiente remedii pentru indigestii. Infuziile şi uleiul de mentă reduc efectele indigestiei (greţuri, balonări, arsuri, dureri de stomac şi de bilă) după prima zi de tratament. Uleiul volatil reglează activitatea bilei şi atenuează neplăcerile cauzate de ficat.
O infuzie se prepară dintr-o linguriţă de mentă de grădină şi o cană cu apă, iar ceaiul se consumă cu înghiţituri mici. Prima infuzie se bea dimineaţa, înainte de micul dejun, iar a doua, după cină.
Anasonul
Tratează episoadele diareice
Dacă ştiţi că anumite preparate vă provoacă neplăceri, pentru a preveni balonările, arsurile epigastrice sau episoadele diareice apelaţi la ajutorul ceaiului de anason.
Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de seminţe de plantă măcinate la o cană de apă clocotită. După zece minute, ceaiul se filtrează şi se bea după masă, cu înghiţituri mici.
Socul
Curăţă intestinele
Infuzia preparată din florile plantei curăţă tractul intestinal. Cine suferă de constipaţie, cine consumă prea multe proteine sau combină grăsimile cu carbohidraţii, infuzia de soc este un antidot pentru senzaţia de disconfort. În acelaşi timp, ceaiul de soc calmează durerile de stomac şi combate arsurile. Se consumă câte două căni de infuzie pe zi.
Sunătoarea
O cană de infuzie de sunătoare, băută după masă, previne tulburările digestive datorate digestiei greoaie ( deoarece stimulează secreţia bilei), tratând, în acelaşi timp, gastritele, diareea, colitele şi colecistopatiile.
Anghinarea
Această plantă amară este un leac renumit pentru buna funcţionare a vezicii biliare şi a ficatului, pentru care planta este un excelent detoxifiant. Ca detoxifiant, infuzia de anghinare este indicată în tratamentul infecţiilor intestinale, dar şi în constipaţie.
Fenicul
Cea mai cunoscută infuzie digestivă este cea din fenicul. Dacă se bea după mese, poate ajuta digestia şi poate reduce balonarea abdominală. Poate fi consumată aşa cum este, lăsând în infuzie două linguriţe de seminţe de chimen sau adăugând o linguriţă de rozmarin, care are efecte depurative.
Cicoare
Infuzia de cicoare, favorizează digestia şi regularizează intestinul, dincolo de efectele benefice asupra ficatului, producţiei biliare, dar şi depurative şi dezintoxicante.
Ghimbirul
Ghimbirul este un remediu extraordinar pentru a facilita digestia! Sucul de ghimbir diluat în apa cu puțina miere ajută la arderea grasimilor și este un remediu excelent pentru indigestie.
Sursa foto: Pexels