La Oscarurile muzicii, Beyoncé l-a depăşit pe Georg Solti, reușind să devină cea mai premiată artistă din istorie, în timp ce Kim Petras a devenit prima femeie trans care a câştigat o statuetă.

Beyoncé intră în istorie: prin câştigarea premiului pentru cel mai bun album la categoria „cea mai bună muzică dance/electronic”, cântăreaţa americană cucerind al 32-lea Grammy şi devenind cea mai premiată artistă din istorie.

Îți mulțumim că citești acest articol! Cu un LIKE pe Facebook ne dai încredere să continuăm.

Ea l-a depăşit pe dirijorul englez naturalizat maghiar Georg Solti, care a murit în ’97 şi care ajunsese la 31 de premii Grammy. Astfel, cântăreaţa americană a fost regina absolută a celei de-a 65-a ediţii a Oscarurilor muzicale.

Kim Petras devine prima femeie transgender care a câştigat un Grammy pentru cel mai bun duo pop/performanţă de grup. Sam Smith a câştigat cu ea cu piesa „Unholy”. Petras, 30 de ani, este o cântăreaţă germană care locuieşte în Los Angeles. „Mama credea în mine, în faptul că eram fată”, a spus Kim.

Născută la Köln, s-a născut băiat, dar s-a simţit întotdeauna ca o fată. La 13 ani, a apărut într-o emisiune în Germania, unde a vorbit despre tranziţia de gen, apoi şi-a continuat lupta pentru a obţine undă verde pentru operaţie înainte de vârsta de 18 ani, limita stabilită în ţara ei. .

Ovaţii şi pentru prima doamnă a Americii, Jill Biden. Soţia preşedintelui Statelor Unite, într-o rochie sclipitoare, a urcat pe scena de la Crypto Arena din Los Angeles şi a sărbătorit „femeile şi libertatea”, amintind de un tânăr cântăreţ pop necunoscut, Shervin Hajipour, care a fost eliminat în versiunea iraniană a „Românii au talent”. Apoi, acesta a scris un cântec de protest, care a devenit viral pe reţelele de socializare.

Acum, a câştigat premiul Grammy pentru cel mai mare impact asupra problemelor sociale. Prezentându-l, Jill Biden a primit aplauze. Apoi, scoţând plicul clasic, prima doamnă a anunţat câştigătorul premiului Grammy la categoria „melodia anului”: „Just like that”, a cântăreţei americane Bonnie Lynn Raitt, care a părut surprinsă de victorie.

Seara premiilor Grammy a atins unul dintre cele mai înalte momente cu interpretarea lui Steve Wonder, în vârstă de 72 de ani.