Marea Britanie: Angajatorii britanici cer mai mulți imigranți, guvernul rămâne ferm pe poziție
Angajatorii britanici solicită mai mulți imigranți în Marea Britanie pentru a face față unui deficit sever de muncitori, în contextul în care țara intră în recesiune, însă premierul Rishi Sunak rămâne ferm pe poziție în ceea ce privește imigrația și dorește să acorde prioritate luptei împotriva intrării ilegale în Marea Britanie.

„Prioritatea țării în materie de imigrație este de a lupta împotriva imigrației ilegale”, a declarat Sunak la Birmingham, care s-a descris din nou ca un susținător fervent al Brexitului, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, care a devenit efectivă la începutul anului 2021.

Îți mulțumim că citești acest articol! Cu un LIKE pe Facebook ne dai încredere să continuăm.

„Brexitul poate aduce și aduce beneficii și oportunități semnificative pentru țară”, a adăugat el, citând reluarea controlului asupra imigrației de către Marea Britanie de la ieșirea din UE și acordurile comerciale cu alte țări.

Cu toate acestea, el s-a declarat „fără echivoc” în favoarea unui sistem de migrație care să fie „atractiv pentru” cei mai „buni și mai străluciți” potențiali imigranți, la Vox Conference Centre din Birmingham, unde se desfășoară timp de două zile conferința anuală a CBI, principala organizație patronală.

Anterior, premierul, care și-a început cariera în finanțe, a făcut un apel puternic la inovare, promițând să facă tot posibilul pentru a o revigora în Marea Britanie, despre care a spus că a încetinit prea mult de la criza din 2008-2009.

Reacțiile din sală au fost amestecate. Anita Donohoe, director general pentru logistică și comenzi la Kinaxia Logistics, a fost plină de laude.

Kate Downes, care lucrează pentru regiunea Liverpool, a spus că există o „aliniere” cu guvernul, deși a considerat că declarațiile premierului au fost puțin vagi.

Anterior, Tony Danker, directorul general al CBI, a deschis conferința anuală, prima conferință față în față de la pandemie, reamintindu-ne că Regatul Unit se află „în stagflație – afectat de o inflație galopantă și o creștere negativă”.

Țara a intrat în recesiune și se așteaptă ca produsul intern brut să se contracte cu încă 1,4% anul viitor, potrivit OBR, agenția guvernamentală de previziuni bugetare. Inflația se situează la 11%, un nivel maxim al ultimelor patru decenii.

„Singurul lucru care menține creșterea economică este creșterea numărului de ore lucrate, datorită creșterii imigrației”, a declarat Danker, pledând pentru o relaxare a normelor privind imigrația. „Să avem migrație economică în zone în care nu vom avea în curând muncitori sau competențe locale. În schimb, haideți să facem ca aceste vize să fie pe termen fix”, a spus el.