Guvernul României a aprobat astăzi hotărârea ce permite începerea lucrărilor la noul stadion Gheorghe Hagi.
Obiectivul va avea o capacitate de 18.000 de locuri și va include și un teren de antrenament pentru fotbal și atletism (pistă cu 6 culoare), cu tribună de circa 1.000 de locuri. De asemenea, va beneficia de amenajări exterioare (promenadă, alei, drumuri și platforme), rețele de utilități, împrejmuire și zone de parcare pentru jucători şi oficiali.
Îți mulțumim că citești acest articol! Cu un LIKE pe Facebook ne dai încredere să continuăm.
Capacitatea arenei: 18.000 de locuri.
Durata de proiectare și execuție a lucrărilor este estimată la 28 de luni.
Stadionul va avea grad de clasificare UEFA 4 (nivel maxim).
Va mai fi construit un teren de antrenament, cu 6 piste de atletism , cu o capacitate de 1.000 de locuri.
Construcția va mai cuprinde săli de antrenament, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative și comerciale.
Principalele zone funcţionale și cerințe vor fi stabilite în conformitate cu reglementările UEFA pentru asigurarea cerințelor de clasificare UEFA 4 (nivel maxim). Astfel, terenul de joc va avea 105 m lungime şi 68 m lăţime, iar suprafaţa de joc va fi din gazon natural, în sistem hibrid (țesut sau rulou), dotat cu instalație de udare, drenaj și sistem de degivrare/încălzire.
Stadionul, în valoare totală de 480.490.000 lei, va fi finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, durata de proiectare și execuție a lucrărilor fiind estimată la 28 de luni.
Stadionul din Constanţa, unde a debutat Gheorghe Hagi, a găzduit meciurile echipei locale (până în 1990, F.C. Constanţa), ale echipei naţionale, turnee cu echipe importante din campionatele străine, campionate de atletism, festivaluri, concerte de muzică. Naţionala de fotbal a României a disputat mai multe meciuri amicale şi oficiale aici,
După 1990 denumirea i-a fost schimbată în „Farul”, cu o scurtă perioadă în care a purtat numele legendarului Gheorghe Hagi, cel mai bun produs al sportului constănţean din toate timpurile. De altfel, Constanța a dat sportului nume importante care au făcut istorie și care încă dețin recorduri naționale cum ar fi Ilie Floroiu (record national la 5.000m și 10.000m), Răzvan Florea, Simona Halep, Simona Amânar.
Sursa: economica.net