Autoritățile medicale din Statele Unite ale Americii se confruntă cu un nivel foarte ridicat al bolilor cu transmitere sexuală. Potrivit The Guardian, numai cazurile de sifilis au înregistrat o creștere de 26 la sută, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimii 30 de ani.
„Este imperativ să lucrăm pentru a reconstrui, a inova și a extinde prevenirea în SUA”, a declarat Leandro Mena de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, într-un discurs susținut la o conferință medicală despre bolile cu transmitere sexuală.
Îți mulțumim că citești acest articol! Cu un LIKE pe Facebook ne dai încredere să continuăm.
Ratele infecțiilor pentru unele boli cu transmitere sexuală, inclusiv gonoreea și sifilisul, au crescut de ani de zile. Anul trecut, rata cazurilor de sifilis a atins cel mai mare nivel din 1991, iar numărul total de cazuri a atins cel mai mare nivel din 1948. Cazurile de HIV sunt, de asemenea, în creștere, cu 16%.
Un focar internațional de variolă a maimuței a evidențiat și mai mult agravarea problemei bolilor cu transmitere sexuală din SUA, mai arată The Guardian.
David Harvey, directorul executiv al Coaliției Naționale a Directorilor STD, a spus că situația este „scăpată de sub control”.
Potrivit The Guardian, ratele cele mai ridicate ale bolilor cu trasnmitere sexuală sunt în rândul bărbaților gay, în rândul negrilor, latino-americanilor și nativilor americani. În rândul femeilor, rata este mai mică decât pentru bărbați, oficialii remarcând o creștere dramatică, cu aproximativ 50% anul trecut.
Creșterea sifilisului și a altor boli cu transmitere sexuală poate avea mai multe cauze, spun experții. Eforturile de testare și prevenire au fost împiedicate ani de zile de finanțarea inadecvată, iar răspândirea s-ar putea să se fi înrăutățită – mai ales în timpul pandemiei – ca urmare a diagnosticării și tratamentului întârziat. Consumul de droguri și alcool poate să fi contribuit, de asemenea, la un comportament sexual riscant, în timp ce utilizarea prezervativelor este în scădere.
În plus, s-ar putea să fi existat o creștere a activității sexuale pe măsură ce oamenii au ieșit din blocajele Covid-19. „Oamenii se simt eliberați”, a spus Mike Saag, expert în boli infecțioase la Universitatea Alabama din Birmingham.
Sursa: Ziare.com