Atât pentru femei, cât și pentru bărbați tenul reprezintă o parte a corpului căruia trebuie să îi acordăm o atenție mare.
Companiile cosmetice ne spun că, pentru a avea tenul mult dorit, trebuie să le cumpărăm produsele. Vestea bună este că există numeroase tratamente faciale naturale care oferă rezultate similare cu cele ale produselor din comerț. Principalul lor avantaj este faptul că nu provoacă reacții adverse.
Îți mulțumim că citești acest articol! Cu un LIKE pe Facebook ne dai încredere să continuăm.
Cu aceste rețete de măști de față pe care ți le poți face ușor acasă vei vedea rezultatele de la numai câteva aplicări! Înainte de a le aplica pe toată fața, testează-le pe porțiuni mici de piele. Astfel, vei fi sigură că nu ești alergică la ingredientele folosite.
Mască pentru ten cu miere
Mierea este ideală pentru a îndepărta impuritățile din porii pielii. Pentru această mască, ai nevoie de două linguri mici de miere și o lingură mică cu zeamă de lămâie, pe care să le amesteci bine. Aplică masca pe față las-o să acționeze aproximativ 10-15 minute, după care o poți îndeparta cu apă călduță. Acest tip de mască este potrivit pentru tenul mixt, gras sau acneic.
Mască pentru ten cu gălbenuș de ou
Gălbenusul de ou poate oferi o hidratare suplimentară pielii. Pentru o astfel de mască ai nevoie de un gălbenus de ou, o lingură mică cu ulei de măsline și o lingură mică cu zeama de lămâie. Se aplică masca pe piele, se lasă aproximativ 15 minute pentru a acționa și apoi se clătește cu apă călduță. O astfel de mască este ideală pentru persoanele cu ten uscat.
Mască pentru ten cu ulei de masline
O altă mască pentru față cu ulei de măsline este cea în combinație cu bananele. Ia o jumătate de banană potrivită și piseaz-o, apoi adaugă o linguriță cu ulei de măsline. Amestecă-le până obții o pastă omogenă, apoi aplică pe față și lasă masca să acționeze timp de 15 minute. În final clătește cu apă călduță. Datorită proprietăților bananei, acest tip de mască este ideală pentru tenul sensibil.
Mască pentru ten cu ovăz și apă
Masca este perfectă pentru persoanele cu tenul gras. Ovăzul îndepărtează uleiul în exces, prevenind apariția coșurilor și a punctelor negre.
Amestecați 3 linguri de ovăz cu ¼ cană de apă. Amestecă până obții un lichid omogen. Întinde remediul pe față în mod uniform. Lasă-l să acționeze 20 de minute. După ce s-a scurs intervalul de timp indicat, clătește-te cu apă rece.
Mască pe bază de avocado
Fructul de avocado este foarte bogat în grăsimi sănătoase. Acesta conține și acid folic și vitamine, ingrediente indispensabile pentru a înfrumuseța fața. Poți apela la avocado dacă vrei să-ți cureți tenul, să-l hidratezi sau să-i redai strălucirea.
Pune 1 avocado într-un recipient și pisează-l până obții o pastă fină. Adaugă zeama unei lămâi și amestecă timp de 20 de secunde.
Întinde tratamentul pe față, inclusiv pe nas, frunte și bărbie. Lasă-l să acționeze timp de 15 minute. La final, clătește-te cu apă rece sau călduță.
Mască de față cu miere și roșii
Stoarce o roșie și amestecă pulpa cu mierea într-un blender. Aplică masca pe față folosind o dischetă demachiantă. O poți lăsa să acționeze peste noapte sau până se usucă. Clătește cu apă din abundență.