Tratamente și remedii naturale pentru prostată
Dacă vă numărați printre pacienții care prezintă afecțiuni ale prostatei, trebuie să stiți că tratarea afecțiunilor prostatei se poate face și cu ajutorul plantelor medicinale. Singure sau ca metode adjuvante în alte terapii, aceste remedii naturale pot trata o mare parte dintre cazurile de adenom şi cancer de prostată, evitand riscurile intervențiilor chirurgicale sau efectele negative ale diverselor terapii anticancer, mai ales la vârste înaintate.

Iată câteva remedii naturiste pentru bolile de prostată:

Îți mulțumim că citești acest articol! Cu un LIKE pe Facebook ne dai încredere să continuăm.

Ceaiul din iarbă de pufuliță

Se folosesc fragmente de iarba de pufuliță cu flori mici recoltate în timpul înfloririi și uscate după recoltare. Ceaiul are proprietăți regeneratoare ale țesuturilor (ajutand astfel la vindecarea celulelor de la nivelul prostatei), antiinflamatoare (reducând inflamația de la nivelul prostatei și a canalului urinar din acea zonă), hemostatice și decongestionale.

Mod de utilizare: intern infuzie din 1-2 g la 200 ml apă clocotită. Se lasă în repaus 15-20 min, apoi se strecoară. Se beau 2-3 cani pe zi cu 30 min înainte de masă.

Semințe de dovleac

Ameliorează simptomele de prostată mărită, datorită proprietăților diuretice pe care le au. Contin zinc, care contribuie la întărirea sistemului imunitar și au proprietăți antiinflamatoare.

Se pot consuma crude, fără sare, sau sub formă de ceai, după ce semințele au fost pisate în prealabil sub formă de pulbere.

Mătasea de porumb

Luptă împotriva simptomelor prostatei mărite și acționează ca un diuretic natural, ajutând la relaxarea mușchilor și a mucoasei vezicii urinare.

Mătasea de porumb se poate consuma sub formă de ceai, din care se beau până la 3 cani pe zi, sau sub formă de extract de mătase de porumb (15 picături la o cană).

Muguri de pin

Consumarea acestora  sub formă de infuzie (se opăresc 20-30 g de muguri într-un un litru de apă și se vor bea 3 căni pe zi timp de 2 săptămâni) sau sub formă de ulei volatil din pin (se administrează între trei și zece picături pe zi, cu puțin zahăr, timp de două săptămâni).

Sucul de urzică

Substanțele din urzică dau un impuls uriaș sistemului imunitar, crescând în mod substanțial limfocitele antitumorale. Proprietăți excelente în tratarea bolilor de prostată au și rădăcinile urzicii.

Se recomandă să se consume câte 2 pahare/zi, cură îndelungată.

Suc de pătlagină

Frunzele de pătlagină conțin zinc care este vital pentru echilibrul hormonului masculin, ceea ce înseamnă că este de ajutor în cazul unei prostate mărite. În plus, pătlagina are un efect antiinflamator. Se bea un pahar de suc de pătlagină pe zi.

Apă de tărâțe

Se prepară cu ceai de semințe de bostan sau pepene verde. Se iau 8 linguri de semințe de bostan și se mărunțesc cu coajă cu tot (neprăjite și nesărate). Se pun într-un litru de apă și se fierb 15 minute. Se lasă să se răcească. Se scurge numai apa de la suprafață, care conține ulei de bostan, și se pune deoparte până a doua zi. Restul de lichid se va turna nestrecurat peste 5 linguri de târâțe de grâu. Se lasă de seara până dimineața, apoi se strecoară.

Cura cu drojdie de bere

Drojdia de bere are efecte benefice chiar și în cazul cancerului de prostată. În studiile experimentale s-a observat că dezvoltarea malignă este oprită, în mai puțin de trei luni, prin ingerarea zilnică a acestui produs. Se administrează vreme de 3 săptămâni, câte 2-3 tablete de drojdie pe zi. După o pauză de 7 zile, se mai poate repeta.

Cura cu polen și lăptișor de matcă

Tratamentul cu polen de albine dă rezultate excepționale în tratarea adenomului de prostată în faza acută, dar și în formă cronicizată, cât și în hipertrofia de prostată. Conform acelorași cercetări, cel mai potrivit este tratamentul de lungă durată (minimum 60 de zile) cu acest remediu, luat în cantități de minimum 10 grame pe zi, în combinație cu un alt produs al stupului, lăptișorul de matcă (100 mg pe zi).

Băi locale cu amestec de plante medicinale

Se prepară o infuzie din trei linguri dintr-un un amestec de plante cu care se vor face băi locale și spălturi.

Acest amestec conține: 10 g muguri de pin, 10 g flori de urzica moartă albă, 20g flori de gălbenele, 20 g flori de mușețel, 20 g rădăcină de tătăneasă, 20 g busuioc. Se iau trei linguri din acest amestec și se opăresc într-un litru de apă.