Cum ameliorezi simptomele neplăcute ale menopauzei, cu tratamente naturiste
Menopauza este o perioadă prin care trece fiecare femeie la un moment dat în viaţă. Majoritatea femeilor sunt foarte afectate de apariția bufeurilor, transpirațiilor nocturne, de durerile musculare și articulare, de acele stări emoționale cu iritabilitate și indispoziție marcată.

În anumite situații, multe femei apelează la anumite tratamente naturiste, care le ajută să țină mai bine sub control bufeurile și alte simptome ale menopauzei.

Îți mulțumim că citești acest articol! Cu un LIKE pe Facebook ne dai încredere să continuăm.

Rădăcina de lemn-dulce

Se găsește în farmacie fie ca tinctură, fie ca pulbere. Tinctura se poate prepara acasă într-o sticluță cu dop potrivit, dintr-o treime plantă și două treimi alcool alimentar de 50° C (1 parte plantă și 2 părți alcool, ca raport), care se lasă la macerat o săptămână. Lichidul se strecoară și se păstrează în recipiente închise la culoare.

Doza zilnică este de căte 1 lingurița diluată în 100 ml de apă, de trei ori pe zi, înainte de masă, trei săptămâni la rând și una pauză.

Pulberea de lemn-dulce

Se poate administra ca atare, de 3 ori pe zi, sub limbă, după care se bea multă apă.

Salvia sub formă de pulbere

Se administrează de 3 ori pe zi, sub limbă, circa 5 minute, dupa care se bea apă. Este administratată 2 săptămâni pe lună, cu pauze și ajută la ameliorarea bufeurilor, transpirației excesive ziua și mai ales noaptea, reglează activitatea endocrină generală și are un rol detoxifiant.

Brânca ursului

Folosită ca pulbere din rădăcină sau semințele plantei, stimulează activitatea ovarelor, putând fi administrată în perimenopauză, când prelungește activitatea acestora.

Se recomandă 1 linguriță de pulbere de trei ori pe zi, sub limbă, urmată de consumul unui pahar plin de apă.

Soia

Soia nemodificată genetic s-a dovedit a fi foarte eficientă în diminuarea bufeurilor de căldură. Beţi o cană de lapte de soia în fiecare zi pentru a compensa deficitul de estrogen din corp.

Coada-şoricelului

Coada soricelului este remediul recomandat de majoritatea fitoterapeuţilor pentru combaterea efectelor menopauzei. Se beau două cani de infuzie de coada soricelului pe zi (1 linguriţă de plantă la o cană de apă). Se poate administra şi sub formă de tinctură, câte o linguriţă diluată într-un pahar cu apă, de 3-4 ori pe zi.

Melisa (roiniţa)

Melisa este un remediu universal, pentru toate manifestările neplăcute ale menopauzei. Se recomandă mai ales femeilor care suferă de nervozitate şi stres, avand efecte de calmare şi relaxare. Se foloseşte sub formă de infuzie, 1-2 căni pe zi. Se poate folosi şi în aromoterapie, adăugând câteva picături de ulei volatil natural de melisă în cadă atunci când facem baie sau în lampa de aromoterapie.