Află ce remedii naturiste pot combate ficatul gras
Ficatul gras (steatoza hepatică) este o afectiune din ce în ce mai frecventă. Este important, în primul rând, ca pacientul cu steatoză hepatică să respecte indicațiile oferite de medic cu privire la dietă și stilul de viață abordat.

Pentru persoanele care au probleme cu ficatul, curele de detoxifiere și tratamentele cu plante pentru ficat se pot dovedi cele mai bune soluții naturiste.

Îți mulțumim că citești acest articol! Cu un LIKE pe Facebook ne dai încredere să continuăm.

Ghimbirul

Este folosit adesea pentru tratarea problemelor gastrice, întrucât combate flatulența, indigestia și greața. În plus, această rădăcina de ghimbir ajută la digerarea alimentelor grase.

Folosim 1 rădăcină de ghimbir și 2 căni de apă (500 ml). Pune apa la încălzit.   Adaugă rădăcina de ghimbir tăiată mărunt și las-o să fiarbă 10 minute. Ia vasul de pe foc, lasă ceaiul să se răcească 15 minute, apoi bea-l.

Îți recomandăm să consumi aceste remediu pe stomacul gol timp de 15 zile.

Anghinare

Acest aliment este un diuretic excelent și ajută la reglarea nivelului de colesterol și a glicemiei. Anghinarea este foarte sănătoasă deoarece reduce absorbția grăsimilor.

Prepară o infuzie din 4 anghinare proaspete, 2 lămâi (800 g) și 4 căni de apă (1 litru). Pune cele 4 anghinare într-o cratiță de metal, adaugă apa și dă amestecul în clocot. Taie lămâile felii și pune-le în același vas. Lasă amestecul să fiarbă încă aproximativ 20 de minute. Strecoară apoi infuzia și las-o să se răcească.

Bea remediul pe stomacul gol timp de 15 zile.

Armurariu

Armurariul sau ciulinul laptelui este o plantă care înflorește între lunile aprilie și august. Acesta curăță ficatul și previne formarea calculilor biliari. În plus, armurariul scade nivelul colesterolului rău (LDL) și stimulează arderea grăsimilor.

Pentru preparare ai nevoie de 3 fire de armurariu și 3 căni de apă (750 ml).

Adaugă ingredientele într-o cratiță și lasă-le la fiert 15 minute. Ia vasul de pe foc și lasă ceaiul să se răcească.

Bea 3 căni pe zi, înainte de mesele principale.

Ridichi

Sucul de ridichi ajută la eliminarea deșeurilor din organism acumulate ca urmare a consumului de alimente procesate. Aceste produse conțin cantități mari de conservanți și coloranți care produc nitrozamine. Totodată, ridichile ajută la decongestionarea și detoxificarea ficatului, întrucât proprietățile lor diuretice contribuie la curățarea vezicii biliare. În plus, aceste legume regenerează și vindecă ficatul. Ridichile stimulează secreția bilei, fiind foarte utile în cazul icterului și al proastei digestii a grăsimilor. Datorită proprietăților sale medicinale, acest aliment îți menține ficatul sănătos.

Pentru prepararea sucului ai nevoie de 2 ridichi roșii și 1 cană de apă (250 ml).

Procesează ambele ingrediente în blender timp de un minut, până obții un amestec omogen. Bea acest suc o dată la două zile.  

Ceaiul verde

Catehinele din ceai au abilitatea de a îmbunătăți funcția hepatică și de a preveni acumularea grăsimilor la nivelul ficatului. Se recomandă, în acest sens, pentru a combate ficatul gras, consumul a două cești (sau o cană) de ceai verde pe zi. Mai ales pentru persoanele cu ficat gras care se confruntă cu insomnia, e bine să bea acest ceai în cursul dimineții, deoarece are efect energizant.

Pentru a prepara ceaiul, toarnă 250 ml de apă fierbinte, dar nu clocotită, peste o linguriță de frunze de ceai. Lasă două-trei minute, strecoară și bea fierbinte.

Turmericul

Antiinflamator renumit, dar și un excelent antioxidant, turmericul poate combate steatoza hepatică, îmbunătățind abilitatea organismului de a metaboliza grăsimile și prevenind, totodată, acumularea acestora la nivelul ficatului. Se recomandă, în acest sens, consumul zilnic de ceai de turmeric. Turmericul poate fi dizolvat și în lapte pentru a fi consumat zilnic. Pune la fiert 500 ml de apă, iar când dă în clocot adaugă 1 linguriță cu vârf de turmeric. Dă focul mic, lasă să fiarbă 10 minute, apoi strecoară ceaiul și lasă-l 5 minute înainte de a bea. Poți adăuga în cană puțină zeamă de lămâie și o linguriță de miere.