Sfaturi și remedii pentru tratarea guteibunion pain
Guta este un tip de artrită inflamatorie, care apare într-o articulație și poate debuta brusc. Acesta este cauzată de cristalele de acid uric care se depun într-o articulație.

Dacă un pacient este diagnosticat cu gută, medicul îi prescrie antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

Îți mulțumim că citești acest articol! Cu un LIKE pe Facebook ne dai încredere să continuăm.

Aceste medicamente ameliorează durerea și previn crizele viitoare, îmbunătățind calitatea vieții pacientului. Cu toate acestea, nu este recomandată administrarea zilnică a acestor medicamente, deoarece ele pot avea efecte secundare asupra sănătății pe termen lung.

Poți încerca aceste remedii naturiste pentru gută, pentru a vedea care dintre ele are cel mai bun rezultat în cazul tău.

Pentru cel mai bun leac pentru a scăpa definitiv de gută avem nevoie de:

  • 1 cană de suc de cireșe
  • 1 ananas
  • 1 – 2 linguri de pulbere de turmeric
  • 1 rădăcină de ghimbir de 2 cm sau 1 1/2 linguriță de ghimbir măcinat
  • miere de albine

Îndepărtează frunzele și curăță ananasul. Ideal este să folosești pulpa ananasului, dar poți să utilizezi și cotorul, întrucât acesta conține la rândul său bromelaină. Taie ananasul în bucățele și pasează-le în blender. Adaugă sucul de cireșe, tumernicul și ghimbirul.

Toarnă amestecul într-un borcan de sticlă și sigilează-l bine. Pune borcanul în frigider și lasă-l să stea timp de 10 zile. După încheierea acestui interval, poți să adaugi puțină miere (opțional) pentru a îmbunătăți gustul. Dacă borcanul este închis etanș și este ținut în frigider, amestecul poate ține până la o lună.

Pentru a trata în mod eficient guta, este necesar să consumi de două ori pe zi, dimineața și seara, pe stomacul gol. Acest tratament se folosește timp de 30 de zile, se face o pauză de o lună, iar apoi se reia procesul.

Ceaiul preparat din flori de ciubotica cucului

Pentru tratarea gutei ceaiul preparat din flori de ciubotica cucului (Primula officinalis) este foarte eficient si este recomandat a se bea cate trei cani pe parcursul a mai multor saptamani.

Bicarbonatul de sodiu

Este unul dintre acele soluții ce reduc nivelul acidului uric din organism și promovează eliminarea acestuia prin urinare.

Doza recomandată este de o jumătate de linguriță într-un pahar de apă, în timpul unor apariții de simptome de guta.

Puteți repeta până la de patru ori pe zi, dar nu consumați mai mult decât această cantitate.

Oțetul de cidru de mere

Oțetul de cidru de mere are capacitatea de a crește mediul alcalin din organism. Oțetul de cidru de mere conține acid malic care este foarte eficient în eliminarea acidului uric din organism. Nu trebuie decât să adăugați 1 lingură de oțet de cidru de mere într-un pahar de 200 de ml de apă și să beți în fiecare zi înainte de prânz și cină.

Cărbune activ

Studiile au arătat că acesta absoarbe acidul uric, făcându-l inofensiv în organism.

Folosit de două sau trei ori pe săptămână poate reduce foarte mult efectele gutei. Se poate folosi ca și compresă sau mască pe zona afectată. Cărbunele activ va absorbi prin piele acidul uric direct în acele locații.

Pentru alte părți ale corpului, cum ar fi coatele și genunchii, este sugerată o pastă de cărbune făcută dintr-o jumătate de cană de pulbere de cărbune și apă.

Tinctura de argilă

Este o altă metodă pentru a calma durerile locale, se aplică direct pe zona inflamată. Calmează și ameliorează durerile provocate de această afecțiune.