Cel mai natural mod de a normaliza nivelul glicemiei
Aproape întotdeauna, diabetul începe cu un eșec metabolic, pe fondul căruia există o creștere pronunțată a nivelului de zahăr. Dacă nu este ținut sub control, diabetul poate afecta multe dintre principalele organe, cum ar fi inima, vasele de sânge, nervii, ochii și rinichii.

Pe lângă medicamente și injecții cu insulina, există câteva produse naturale care ne pot ajuta să ținem boala sub control și să împiedicăm apariția complicațiilor indiferent de stadiul bolii și de tipul său.

Îți mulțumim că citești acest articol! Cu un LIKE pe Facebook ne dai încredere să continuăm.

Ceaiul din frunze de nuc

Frunzele de nuc conțin tanin, uleiuri volatile, principii amare, flavonoide și vitamina C. Se prepară o infuzie din 1-2 lingurite la 200 ml apă sau infuzie concentrată din 2-3 linguri la 200 ml apă. Se beau 2-3 căni pe zi. Ceaiul este un excelent antidiabetic, cu scaderea accentuată a glicemiei.

Ceaiul din frunze de afin

Se prepară o infuzie din 1g (aproximativ 0,6g produs vegetal pentru ceai). Se adaugă la o cană (200ml) cu apă clocotită. Se acoperă și se lasă 10-15 minute. Doza recomandată este de 1 cană de 200 ml de infuzie administrată de 2-3 ori pe zi. Ceaiul se administrează călduț, cât mai repede posibil după preparare.

Frunze de busuioc

Nutriționiștii sugerează că introducerea unei surse naturale, cum ar fi frunzele de busuioc poate atenua nivelul ridicat de zahăr din sânge, fără a afecta sănătatea. Frunzele de busuioc sunt o sursă puternică de antioxidanți și diverși compuși care asigură funcționarea corectă a celulelor care eliberează insulina. 

Poți include frunze de busuioc în dieta zilnică adăugându-le în mesele pregătite și poți consuma o lingură de suc din acesta înainte de micul dejun.

Tinctura din frunze de nuci

Ajută la normalizarea glicemiei prin stimularea secreției pancreatice de insulină. Are şi acţiune tonică, energizantă la nivel fizic şi psihic.Tinctura de frunze de nuci este foarte eficientă în tratamentul diabetului. În astfel de cazuri se recomandă consumul a 30 – 50 de picături de tinctură de frunze de nuc, de două sau de trei ori pe zi, diluate în apă.

Adaugă scorțișoară în mâncare și băuturi

Scorțișoara este un condiment delicios care conține antioxidanți. Îmbogățită cu compuși bioactivi, cum ar fi acidul cinamic, cinamaldehida şi cinamatul, scorţişoara este un condiment minunat care poate îmbunătăți sănătatea diabeticilor. Este renumit pentru controlul diabetului și atenuează nivelul ridicat de zahăr din sânge în corp prin declanșarea activității insulinei. 

Mai mult, nutriționiștii sugerează că acest condiment ar putea deveni o opțiune eficientă pentru pacienții cu diabet zaharat de tip 2. Unul dintre modurile rapide de a include scorțișoara în rutina ta este să consumi ceai de scorțișoară o dată pe zi. Aceasta poate fi adăugată în mâncare sau băutură

Spirulina

Pentru pacienții cu diabet zaharat, este absolut necesar să-și țină sub control nivelul zahărului. Spirulina ajută la controlul zahărului din sânge, echilibrându-l în mod natural, și previne efectele secundare ale diabetului.