Mierea de păpădie, remediu pentru ficat, vasele de sânge sau inimă

Păpădiile, aceste umile flori de primăvară, a căror prezență pe gazon adesea ne deranjează, sunt unele dintre cele mai cunoscute și utilizate plante medicinale.

Florile de păpădie au efecte detoxifiante și antioxidante asupra organismului. Din florile de păpădie putem obține miere.

Mierea de păpădie se poate bea ca suc, diluat cu apă minerală sau plată, sau se poate mânca pe pâine cu unt. Ca o miere obișnuită.

Cum se prepară ”mierea” de păpădie

Ingrediente de care ai nevoie ca să prepari ”mierea” de păpădie

  • 300 g de flori de păpădie
  • 750 g zahăr brun
  • 1 l apă
  • 1 lămâie

Se spală bine florile de păpădie în apă rece. Ai grijă să nu le zdrobești. Pune apa la fiert și adaugă florile când dă în clocot. Lasă să fiarbă timp de 2-3 minut. Oprește focul și lasă la macerat timp de 8-9 ore.

Se strecoară și se storc bine florile. Se adaugă zahărul și lămâia (coaja rasă și sucul). Se pune la fiert la foc mic. Nu lăsa să colocotească. Lasă până scade suficient și ajunge de consistența siropului. Este gata când nu mai picură de pe lingură, ci curge în fir subțire. Se toarnă în borcane sterilizate și lași să se răcească. Se ține la frigider.

Mierea este utilă ca remediu restaurator și restaurator pentru stresul fizic și emoțional sever, tulburarea de somn în timpul lucrului pe ture.

Mierea de păpădie este folosită pentru combaterea digestiei lente, stimularea peristaltismului cu constipație, balonare (flatulență), pentru a expulza viermii.

Pe lângă medicamente, aceasta este indicată pentru tratamentul hepatitei, afecțiuni biliare,  inflamației vezicii urinare, disfuncției pancreatice, ca agent coleretic.


Cum să consumi mierea de păpăpădie pentru a rămâne sănătos

Pentru ficat

Pentru a curăța ficatul de toxine se dizolvă 3 lingurițe de miere intr-o cana cu ceai verde sau apă.

Pentru vasele de sânge și inimă

Păpădia ameliorează inflamația inimii, diluează cheagurile de sânge și relaxează vasele de sânge pentru a îmbunătății fluxul sanguin. Luați zilnic câte o linguriță de miere pe stomacul gol, timp de 14 zile. Repetați tratamentul o lună mai târziu.

Femeile pot folosi miere de păpădie ca remediu pentru cistită, alte boli infecțioase ale zonei genitale feminine și a întregului corp. În dietă sunt incluse zilnic 1-2 lingurițe de miere de păpădie până la dispariția simptomelor bolii.

Sursa foto: Pexels

%d blogeri au apreciat: