Cele mai eficiente tratamente împotriva căderii părului
Stresul, alimentaţia, dereglările hormonale, folosirea zilnică a aparatelor de coafare sunt cauze care agravează căderea părului.

Remediile naturiste completează îngrijirea clasică, redau părului forţa, strălucirea şi frumuseţea naturală şi te ajută să susţii regenerarea, prin stimularea creşterii şi întărirea firului de păr.

Îți mulțumim că citești acest articol! Cu un LIKE pe Facebook ne dai încredere să continuăm.

Dar iată cum să previi căderea părului cu tratamente naturale!

Uleiul de ricin

Este cel mai cunoscut şi folosit remediu pentru această problemă. Ajută creşterea, întăreşte firul de păr, protejează şi previne despicarea vârfurilor.

Aplică la rădăcină prin masaj uşor, apoi întinde pe toată lungimea părului. Nu folosi o cantitate prea mare, căci va fi greu de îndepărtat. Acoperă părul cu o cască de duş şi lasă uleiul să acţioneze peste noapte. Spală apoi bine cu şampon, pentru a îndepărta perfect uleiul.

Pentru rezultate bune, folositi acest remediu o dată pe săptămână, timp de cel puţin două luni.

Tinctura de lavanda

Este antibacteriană şi regenerantă şi foarte eficientă împotriva căderii părului. Masează scalpul cu mişcări delicate, folosind tinctură din abundenţă, acoperă, iar după două ore spală bine părul cu un şampon de plante.

Foloseşte tratamentul o dată pe zi, seara.

Uleiul de măsline

Un alt tratament pentru caderea parului este cel in care se foloseste uleiul de masline si oul. Pentru un tratament eficient impotriva caderii parului, combină două linguri de ulei de măsline cu un gălbenuş. Aplică mai întâi la rădăcină şi masează uşor scalpul, apoi întinde amestecul pe toată lungimea părului. Acoperă părul cu o cască de duş şi lasă masca să acţioneze în jur de o oră. La final, spală bine părul.

Infuzii de plante contra căderii părului

Aceste infuzii de plante se prepară uşor, sunt ieftine şi, pe lângă problema căderii părului, ajută la şi la tratarea altor afecţiuni – mătreaţă, exces de sebum, calmarea iritaţiilor.

  • Se prepară o cantitate suficientă în funcţie de lungimea părului din decoct de brusture (3 linguri de rădăcină de plantă la 500 ml apă), infuzia de urzică, si coada calului sau de salvie şi se aplică prin tamponare direct la rădăcină, după care se clăteşte şi părul. Pentru o aplicare mai uşoară, poţi pune preparatul într-un recipient cu pulverizator.
  • Coada calului (Equisetum arvense) constiutie un remediu natural excelent in tratarea si vindecarea afectiunilor pielii capului. Ceaiul cald de coada calului este eficient in acest caz daca se maseaza pilea capului atat dimineata, cat si seara.
  • Pentru tonifierea pielii capului amestecul rezultat cu ajutorul plantelor: rădăcini de obligeana (Acorus calamus), rădăcini și tulpini de cicoare (Cichorium intybus) este foarte eficient.

Cu acest amestec se masează pielea capului.

Sursa: Pexels