Instagram
După ce a renunțat la lansarea Instagram Kids, Meta vrea sa implementeze selfiuri video prin care utilizatorul să poată fi verificat de un software în privința vârștei.

Când știm dacă cineva este un adolescent (13-17 ani), îi oferim experiențe adecvate vârstei, cum ar fi transferul implicit în conturi private, prevenirea contactului nedorit de la adulții pe care nu îi cunoaște și limitarea opțiunilor cu care agențiile de publicitate le pot livra reclame

Îți mulțumim că citești acest articol! Cu un LIKE pe Facebook ne dai încredere să continuăm.

a declarat Erica Finkle, director pentru guvernanța datelor la Meta.

Instagram a declarat că a colaborat cu Yoti, o companie specializată în verificarea vârstei online, pentru a asigura confidențialitatea utilizatorilor. Aceștia pot încărca un selfie video pentru a-și verifica vârsta, după care tehnologia lui Yoti le estimează vârsta pe baza trăsăturilor faciale. Atât Meta, cât și Yoti vor șterge imaginea odată ce vârsta a fost verificată, a spus Instagram.

O altă opțiune este ca oamenii să selecteze trei urmăritori comuni pentru a confirma vârsta utilizatorului, iar persoana care garantează trebuie să aibă cel puțin 18 ani.
Mișcarea vine după ce Instagram a întrerupt lansarea Instagram Kids anul trecut, după ce a primit critici și opoziție pentru proiect.

Instagram Kids a fost promovat că necesită permisiunea părintească pentru a se înscrie și ar fi trebuit să ofere conținut fără reclame, adecvat vârstei, dar parlamentarii americani și grupurile de advocacy au îndemnat compania să renunțe la planurile de lansare, invocând preocupări legate de siguranță.