Reciclare LIDL
Asistăm de câteva sătămâni la o acțiune de relocare a spațiului destinat cărucioarelor, din exteriorul magazinelor LIDL. De multe ori, construcția noului spațiu a dus la aglomerarea excesivă a parcărilor, însă întrebarea rămâne: CE PUNE LIDL ÎN SPAȚIUL ELIBERAT?

Cei mai afectați de mutarea spațiului destinat căruciorelor sunt clienții LIDL care vin cu autoturismele personale. Practic, fiecare parcare LIDL a pierdut vreo 4 locuri, și locuri bune, în față, vânate de toată lumea.

Îți mulțumim că citești acest articol! Cu un LIKE pe Facebook ne dai încredere să continuăm.

Le-a luat vreo 2 săptămâni să construiască noul adăpost, iar acum ne întrebăm: ce face LIDL cu noul spațiu proaspăt eliberat?

Răspunsul vine, bineînțeles, de la angajații magazinului, dacă esti curios să îi întrebi:

Aduce containere din acelea pentru colectarea ambalajelor reciclabile, din alea unde îți poți recupera banii dați pe ambalaj

afirmă unul dintre angajați.

Așadar, LIDL se aliniază cerințelor europene privind reciclarea, norme la care țara noastră este de-a dreptul repetentă.

După ce a ratat mai multe termene, România a stabilit un nou termen privind reciclarea: 1 octombrie

România trebuia să implementeze de mai bine de șase ani un sistem eficient de garanție-returnare, în condițiile în care a ratat toate țintele de reciclare asumate ca stat membru al Uniunii Europene.

Sistemul a fost impus prin ordonanțe de urgență succesive, pe care apoi tot statul român le-a eliminat, după ce a constatat că de fapt nu le poate pune în practică.

Acum a venit rândul unui nou termen: octombrie 2022.

Sistemul garanție-returnare (SGR) este considerat o posibilă parte a soluției pentru rezolvarea acestei probleme, prin stabilirea unei valori pentru ambalajul utilizat. În cazul României, ar fi vorba de 50 de bani pentru fiecare sticlă, PET sau doză de metal cu volum cuprins între 0,1L și 3L.

Sistemul ar urma să funcționeze în felul următor: în momentul achiziționării, cumpărătorul va plăti cu 50 de bani mai mult față de prețul obișnuit. După ce consumă produsul, poate returna ambalajul într-unul din centrele de colectare, unde va primi înapoi cei 50 de bani plătiți anterior.

Rămâne de văzut cât de conștiincioși suntem și cu respectarea acestui nou termen. Că doar suntem oameni serioși, nu?