Testoase Japonia
Cel puțin 30 de țestoase verzi pe cale de dispariție au fost găsite joi cu răni în jurul gâtului, lângă îndepărtata insulă japoneză Kumejima din sudul prefecturii Okinawa.

Poliția a început să investigheze cazul vinerea trecută, după ce țestoasele marine au fost găsite în timpul refluxului, potrivit unui oficial de poliție de la secția de poliție Naha din Okinawa. Unele dintre țestoase sângerau și abia respirau, a spus oficialul. Aveau răni în jurul gâtului cauzate de ceea ce părea a fi o lamă.

Îți mulțumim că citești acest articol! Cu un LIKE pe Facebook ne dai încredere să continuăm.

El a adăugat că locul unde se află țestoasele nu se știe în prezent și este posibil ca acestea să fi fost măturate de val. Poliția continuă cercetările și audiează martorii, a spus oficialul.

Zona în care s-au găsit țestoasele marine este habitatul lor natural și este acoperită cu iarbă de mare, pe care o mănâncă țestoasele marine, a declarat Yoshi Tsukakoshi, purtător de cuvânt la muzeul țestoaselor marine Kumejima. El a adăugat că țestoasele marine se încurcă în plasele puse de pescarii locali și că pot fi considerate o „pacoste” pentru că rup plasele.

Toate speciile de țestoase marine sunt considerate pe cale de dispariție și se află pe Lista Roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN). Ele sunt protejate la nivel mondial, conform Fondului Mondial pentru Natură, o organizație internațională neguvernamentală.

Dar ele sunt amenințate din ce în ce mai mult din cauza unor factori precum dezvoltarea coastei, pescuitul excesiv și captura accidentală — atunci când țestoasele sunt prinse neintenționat în timpul pescuitului pentru alte specii.

Sursa: CNN