Medici, profesori şi economişti au fost decoraţi, joi, de către preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Cotroceni, de Ziua Naţională a României. Printre aceștia, și o profesoară de limba franceză din Tulcea,
Cu ocazia Zilei Naționale, președintele Klaus Iohannis a decorat personalități din mai multe domenii.
Îți mulțumim că citești acest articol! Cu un LIKE pe Facebook ne dai încredere să continuăm.
În învățământ, de exemplu, au primit Ordinul “Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler:
* Ioan Bita, profesor de limba franceză, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Iaşi
* Georgeta Ileana Cozma, profesor de limba şi literatura română, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Satu Mare
* Daniela-Ramona Croitoru, profesor de Istorie, Liceul “Ştefan Procopiu” din Vaslui
* Alexandru Cristian Dudău, director şi profesor de limba latină, Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” din Cluj-Napoca
* Ştefan Huber, profesor de fizică, Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca
* Adnana Mihaela Pătrăşcoiu, profesor de limba franceză, Şcoala Gimnazială “Sfântu Gheorghe” din Tulcea
* Dan Pracsiu, profesor de informatică, Liceul Teoretic “Emil Racoviţă” din Vaslui
* Adrian Marian Roşan, profesor universitar doctor, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Departamentul de Psihopedagogie Specială, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.
Potrivit ziarulzigzag.ro, Mihaela Adnana Pătrășcoiu, profesor de limba și literatura franceză și engleză, are o experiență managerială de 20 ani, fiind conducătorul Şcolii Gimnaziale Sfântu Gheorghe 2002, asigurând continuitate în conducerea executivă prin promovarea concursului de ocupare a funcțiilor de conducere, sesiunea sept- dec. 2021.
Este promotoarea stilului democratic managerial ca absolventă a numeroase cursuri de management și inovare în leaderschip, comunicare și abilitare curriculară, cu competențe și abilități sociale dobândite prin fidelitatea de a împărtăși comunității micii localități SFÂNTU GHEORGHE timp de 26 de ani – spiritul de echipă, capacitatea de adaptare la medii multiculturale, flexibilitatea și lipsa de conservatorism. În data de 6 mai 2020, ora 11:00 – organizează prima lecție din cadrul proiectului național “Educație la înălțime” transmisă live din Sfântu Gheorghe, din locul de vărsare a Dunării în Marea Neagră, elevi din toată ţara urmărind, în direct, imagini transmise de dronă, dar şi experimente care au ilustrat rolul apelor în conservarea vieții în ecosistemul Deltei Dunării, sursele principale de poluare și rolul oamenilor în conservarea biodiversității.
mai arataa publicația amintită.
La Cotroceni au mai fost acordate și alte distincții.
Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Ofiţer a fost conferit profesorului universitar doctor Silviu Constantinoiu, medic la Spitalul Clinic ‘Sf. Maria’ din Bucureşti.
Ordinul “Meritul Sanitar” în grad de Cavaler a fost conferit: profesorului universitar doctor Alina Daniela Tănase, medic, director medical al Institutului Clinic Fundeni din Bucureşti, profesorului doctor Youssef Tammam, medic, Republica Italiană, profesorului doctor Alessandro Frigiola, medic, Republica Italiană, lui Gabriel Lazany, economist, manager, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, şi lui Constantin Poiană, economist, manager, Spitalul “Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuşi, judeţul Bacău.
Ordinul “Meritul Sanitar” în grad de Cavaler a fost acordat profesorului universitar doctor Anca Coliţă, medic, manager general Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti, şi profesorului universitar doctor Dragoş Vinereanu, medic, Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.