Anvers
Anvers este atât un oraș portuar plin de viață, cât și un centru istoric remarcabil pentru artizanatul și arta belgiană.

În afară de statui, muzee, catedrale, clădiri istorice, Anvers-ul are faima de oraș comercial. Straduțele sunt împânzite de magazine de ciocolată, modă,  mercerie, de biciclete, suveniruri,  taverne, baruri și terase.

Îți mulțumim că citești acest articol! Cu un LIKE pe Facebook ne dai încredere să continuăm.

Anversul Grand Place (Grote Markt), cu primăria și numeroase case de bresle, este inima orașului vechi. În mijloc se află ornatul Fântâna Brabo ridicată în 1887 de Jef Lambeaux și ilustrând soldatul roman, Silvius Brabo, aruncând mâna tăiată a gigantului Antigon în Scheldt.

Primarie (sau Stadhuis) cu o fațadă lungă de 76 m, domină partea de vest a pieței și a fost construită de Cornelis Floris de Vriendt între anii 1561 și 1565. Camerele sunt decorate cu picturi ale secolului al XIX-lea de H. Leys, ilustrând istoria Anversului. În spatele primariei se află Gildenkamerstrasse, o stradă îngustă mărginită de frumoase case tradiționale.

Satul mucenilor (Vleeshuis)

Camerele elegante ale sălii de măcelari gotice târzii (Vleeshuis) includ fosta cameră de consiliu a breslei măcelarilor. Vleeshuis este acum un muzeu de artă și arheologie aplicată cu colecții de artefacte preistorice, egiptene, romane și merovingiene; arme și armuri; ceramică; mobila; sculptura si prelucrarea lemnului; și monede. Vleeshuis găzduiește, de asemenea, o colecție remarcabilă de instrumente muzicale, incluzând remarcabilul harpsichord din atelierul lui Ruckers, producătorii de instrumente.

Muzeul Plantin-Moretus, Anvers

Muzeul Plantin-Moretus încorporează istoria tipăririi, precum și prezentarea atmosferei unei case patriciene vechi flamande. Mobilierul original, exponatele largi și, mai presus de toate, atmosfera încă tangibilă care rezultă din apropierea casei și a locului de muncă face din acest muzeu una dintre cele mai fascinante atracții turistice din Antwerp.

Faceți o cursă pentru Camera 7, dedicată istoriei cărților și a proceselor implicate în producerea lor, de la cele mai vechi forme de scriere și dezvoltare a alfabetului.

Muzeul Diamond (Diamantmuseum)

Diamantmuseum explorează toate aspectele diferite ale comerțului cu diamante, inclusiv secțiunile privind extracția, prelucrarea și utilizarea industrială a acestora. Tăietoarele de diamant pot fi văzute la lucru. Există, de asemenea, un afișaj de diamante taiate și tăiate (originale), împreună cu copii ale celor mai faimoase pietre.

Muzeul Instrumentelor Muzicale

Muzica rasună pe străzile sublimului oraș Antwerp încă din secolul al XIV-lea, de aceea autoritățile locale au hotarat ca în anul 1500, să inaugureze Muzeul Instrumentelor Muzicale (Vleeshuis), loc în care este prezentată întreaga istorie muzicală a Belgiei.

Muzeul este situat la est de centrul orasului, într-o clădire ce aparține stilului gotic, construită la exterior din gresie albă și caramidă roșie, distingandu-se de celelalte monumente istorice din oraș prin bolta poziționată în arcul frânt aflat deasupra intrării principale.

Fortareața, portul și împrejurimile lor

Pe malul fluviului, găsiți cea mai veche construcție ridicată pe Schelde, Het Steen-Fortareata, care datează din 843, când avea misiunea de a apara frontiera trasată prin înțelegerea de la Verdun.

Portul e o zonă care reprezintă una din fațetele importante ale personalității orașului. Puteți vedea ecluza făcând o plimbare pe fluviu sau în bazinele portuare, cu unul din vapoarele Flandria.

Catedrala Maicii Domnului

Catedrala Maicii Domnului este cea mai mare biserică gotică din Belgia. Biserica a suferit pagube serioase de mai multe ori de-a lungul anilor, privând-o de multe din cele mai prețioase opere de artă. Din păcate, doar câteva dintre comorile pierdute au fost recuperate de atunci. Cele mai fine dintre lucrările de artă rămase sunt expuse în naos și în coridoare, precum și în tezaurul catedralei.

St. Jacobskerk, Anvers

O altă biserică înzestrată de Rubens, Jordaens, Van Dyck în care pot fi admirate și colecții de piese din aur și aramă, în Capela Rubens se află cripta marelui artist, el însusi fiind reprezentat, sub chipul Sfantului Gheorghe, într-o pictură alaturată acesteia, împreună cu prima și a doua soție.

Biserica Sf. Iacob (Sint-Jacobskerk)

Cu interiorul său baroc luxos ornamentat, Biserica Sf. Iacob este una dintre cele mai bogate clădiri ecleziastice din Anvers, binecuvântată cu o dotare excepțională a comorilor de artă. Biserica la care s-au închinat familiile patriciene ale orașului și au comandat în mod regulat artiștilor de frunte să-și proiecteze capele, altarele și mormintele private.

Grădina zoologică din Anvers

Chiar în centrul orașului, grădina zoologică a fost înființată în 1843. Este considerată una dintre cele mai frumoase grădini zoologice din Europa, datorită varietății sale de specii, succesului în reproducție, îngrijirii acordate animalelor care se țin în cel mai natural mediu posibil și, în ultimul rând, nu în ultimul rând, arhitectura sa. În timp ce fațadele Art Déco ale zonei de intrare sunt primele care îți iau ochii, în interiorul grădinii zoologice sunt mai multe clădiri de notă, printre care girafa și casa elefantului (1855) în stilul unui templu egiptean. Mai mult de 6.000 de animale din 950 de specii trăiesc în grădina zoologică, inclusiv rase rare cum ar fi rinocul alb, okapi și gorila montană.

În cazul În care sunteți iubitori ai domeniilor acvatice, atunci Aquatopia este cel mai potrivit loc în care puteți descoperi lucruri noi și interesante. Complexul este unul foarte bine organizat și structurat, având numeroase secțiuni, pentru a satisface interesele tuturor turistilor.

Pădurile sunt foarte frumos prezentate în Aquatopia, având o secțiune special dedicată acestora. Atmosfera întunecoasă, umedă pe alocuri și plină de soare în altele se înfățisează pentru dumneavoastră, împreuna cu numeroase plante și animale.

În Aquatopia există și un laborator, în care puteți studia anumite animale marine. În total, complexul pune la dispoziția vizitatorilor șapte lumi diferite, așa că veti petrece cateva ore bune pe care nu le veti regreta.

Gradina Botanica din Anvers Dacă doriți o ieșire din cotidian, orașul vă oferă locul excelent de relaxare și delectare a simțurilor, situat chiar lângă centrul vechi al orașului. Fie că doriți să petreceți o după amiază liniștită alături de familie în timp ce privirile vă sunt rasfățate de minunatele expozitii de flori sau doriți să descoperiți specii de plante nemaiîntâlnite, Gradina Botanica este locul potrivit pentru vacanța dumneavoastră.