Bruges, orașul ciocolatei, o escapadă de weekend
Bruges este orașul care îți merge direct la suflet arhitectura clădirilor sale completează toate datele uneia dintre cele mai atractive destinații turistice.

Bruges are de toate pentru totț: istorie, arhitectură, artă, ciocolată, bere, calești trase de cai, multe biciclete, gofre delicioase, lebade și rațuște ce hoinaresc pe fermecătoarele canale, străduțe pietruite parcă desprinse din alte timpuri, zeci de magazine cu dantele.

Îți mulțumim că citești acest articol! Cu un LIKE pe Facebook ne dai încredere să continuăm.

Pe lângă farmecul sau medieval, orașul beneficiază de faptul că este conectat la mare prin numeroasele sale canale. Datorită numeroaselor canale care  traversează orașul, toată lumea îl numește Veneția de Nord.

Turnul Belfry

Turnul se află în piata Markt și este unul dintre cele mai importante simboluri ale orasului. Turnul are o înaltime de 83m și adăpoșteste un impresionant carillon. Carillonul de la Belfort van Brugge are nu mai puțin de 47 de clopote ce sunt activate chiar și astazi manual şi domină maiestuos orizontul Bruges-ului.

Nu vă lasați intimidati de cele 366 de trepte pe care le aveți de urcat pană în vârful turnului. Odată ajunsi sus veți fi răsplătiți din plin cu o minunată priveliște asupra orasului.

Grote Markt

Inima orasului Bruges este reprezentată de Grote Markt. Este zona de promenadă cea mai cunoscută și nu ai cum să o ratezi, un loc înconjurat de cele mai frumoase clădiri construite în secolele trecute, o zona care a deservit ca piață înca din anul 958, este locul pentru concerte și festivaluri, și tot aici se adună sute de bicicliști.

Piata Markt e complet pietonală, dar de aici poți să închiriezi o caleașcă pentru un tur rapid al Bruges-ului.

Stadhuis

Stadhuis este chiar primaria orașului Bruges și una dintre cele mai vechi clădiri din Belgia. Dacă ați ajunsi aici nu ratați Sala Gotica un masterpiece cu picturi ce datează din secolul al XIX-lea și cu o impresionantă boltă policroma, dar nici Camera Istorică, un loc unde vi se dezvăluie o parte a istoriei orașului Bruges, de-a lungul secolelor.

Muzeul Groeninge 

Dacă sunteți iubitori ai artei, îndreptati-va spre Canalul Dijver, locul în care veți găsi Muzeul Groeninge.

Muzeul Groeninge sau Muzeul Artelor Frumoase, cum mai este denumit, deține cea mai importantă colecție de artă din Bruges, o galerie modernă dar și o colecție superbă cu vederi ale orașului de odinioară. Opera de artă cea mai importantă din muzeu este “Fecioara cu preotul Joris van der Paele” pictată de Jan Van Eyck în anul 1436. De la artă trecem la ciocolată, pentru că este nelipsită de pe străzile orașului. Pe lângă colecțiile de artă veți găsi și o colectie superbă cu vederi ale orașului Bruges de odinioară.

Biserica Fecioarei – Onze Lieve Vrouwekerk

Biserica adapoșteste adevarate capodopere de arta, cea mai renumită fiind sculptura „Fecioara si copilul„, așezată pe altarul capelei.

O croazieră pe canalele din Bruges

Turl cu barca este un “must” în Burges. Plimbările sunt disponibile zilnic din luna martie până la mijlocul lunii noiembrie. Ele va dau prilejul sa descoperiți Brugesul dintr-o altă perspectivă și să vedeți grădini secrete, poduri pitoresti și clădiri medievale. O călătorie cu barca durează aproximativ 30 de minute, unde veți păși într-o lume total diferită.

Două dintre cele mai cunoscute canale ale orasului Bruges sunt canalul Rozenhoedkaai care are farmecul său indiferent de anotimp, dimineața sau seara, soare sau ploaie și canalul Groenerei care oferă un peisaj divers, cu poduri vechi și clădiri istorice încadrate perfect cu natura.

Morile de vant

Sunt un simbol al Belgiei, care vă transpun într-o altă lume, o lume care exista cu câteva sute de ani în urma. Se pot vizita din luna aprilie pană în septembrie.

Muzeul Dantelei

Muzeul Dantelei vă dă posibilitatea să aflați câte puțin din tainele fabricării acestui material precum și să vizionați cele mai interesante piese vestimentare. Deasemenea tot aici aveți ocazia să asistați în direct la demonstrații pe viu ale acestui meșteșug.

Muzeul Diamantelor

Muzeul a fost deschis în anul 1999 si spune povestea fascinantă a acestor pietre prețioase prin expoziții dar și cu un laborator dotat cu miscroscoape pentru cei pasionați de acest domeniu.

Dacă ai ajuns  în Brugge încearcă să incluzi în programul tău și aceste trei muzee. Le poți vizita în ordinea de mai jos: o masă copioasă cu cartofi prăjiți urmată de un desert delicios de ciocolată, și după merge de minune o bere rece.

Muzeul Cartofilor Prajiți

Muzeul se află printre cele mai ciudate muzee alimentare din lume. Muzeul  prezintă istoria cartofului, a cartofilor prajiți și a sosurilor adiacente folosite. Aici

vei afla istoria cartofului și a modului în care el a fost gătit de-a lungul anilor, câte tipuri de cartofi prăjiți există și cum sunt ei serviți. În plus, poți vedea toate ustensilele și recipientele în care au fost gătiți în diferite perioade.

Muzeul de ciocolata

Un muzeu dulce din toate punctele de vedere este Muzeul de ciocolată care este un obiectiv turistic ce este amenajat în casa “De Croon” in piata Sfantul Ion.

Aici puteți vedea diferite sculpturi în ciocolata dar și o istorie a apariției acestui aliment atât de drag celor mici și nu numai. Pentru a descoperi cum s-a transformat cacao în ciocolată și pentru a afla aspectele sănătoase și calitative ale ciocolatei belgiene trebuie neaparat să vizitați muzeul de ciocolată.

Pe lângă incursiunea în istoria ciocolatei, copiii pot descoperi muzeul printr-un joc interactiv în căutare de ciocolată și pot degusta în voie din mostrele gratuite de ciocolată artizanală.

Muzeul berii

Muzeul Berii se aflat în imediata vecinătate a Pietei Markt.

Belgienii sunt mari amatori de bere și se mândresc cu aproape 700 de sortimente de bere!

La intrare vei primi un iPad cu ajutorul căruia vei putea explora muzeul și vei descoperi tot ceea ce iți dorești despre tradiția și istoria berii belgiene. Aici veți afla despre istoria berii belgiene, procesul de fabricație și fermentare, ingrediente, gust, miros și despre îmbuteliere. Toate drumurile duc spre sala de degustare, de unde ai șansa să admiri o vedere panoramică asupra arhitecturii medievale din Piata Markt. Degustarea berii merită toți banii.