Lacurile Plitvice
Parcul Național Lacurile Plitvice este, fără discuții, unul dintre cele mai frumoase locuri din Croația. Te îndrăgostești iremediabil de lacurile de culoarea smaraldului, cascadele zgomotoase de diferite dimensiuni, înconjurate de pădurile verzi de brad și fag, de apele care se preling peste stânci și de potecile de lemn care șerpuiesc printre acestea.

Lacurile Plitvice își schimba culoarea, datorită rocilor calcaroase și fenomenelor meteorologice dar și datorită vegetației, trecând de la nuanțe de verde smarald la turcoaz.

Îți mulțumim că citești acest articol! Cu un LIKE pe Facebook ne dai încredere să continuăm.

Parcul Național Lacurile Plitvice este format din 16 lacuri, unite între ele de râul Plitvice, și prin zeci de cascade spectaculoase. Cel mai mare lac navigabil este lacul Kozjak.

Relieful, lacurile și cascadele nu sunt singurele minunății de care te poți bucura venind aici. Întreg parcul adăpostește peste 1200 specii de plante, printre care și câteva orhidee, 321 specii de fluturi, 161 specii de păsări, 21 specii de lilieci și chiar și urși bruni.

Cum ajungi la Plitvice

Lacurile Plitvice se află la jumătatea distanței dintre Zagreb și Zadar, așa că dacă ești în capitala Croației sau pe coasta mării Adriatice, ajungi în aproximativ 2-3 ore de mers cu mașina.

Cea mai buna varianta de a ajunge la Lacurile Plitvice este cu mașina, fie proprie, fie închiriată. Având în vedere că țara nu este foarte mare ca suprafață și are suficient de multe locuri pe care merită să le vizitezi, ideal ar fi să ai o mașină ca să poți opri unde dorești pentru a admira …

Dacă vrei să scapi de grija transportului, poți opta pentru un tur organizat de o zi, cu plecare din Split, Zagreb sau Trogir unde vei fi însoțit și de un ghid.

Informații despre parc

Parcul are două intrări. Fiecare intrare pune la dispoziția turiștilor o parcare cu plată. După ce lași mașina în siguranță, următoarea etapă este să alegi traseul.

Traseele din Parcul Național Lacurile Plitvice sunt ca niște poteci magice. Odată ce pornești pe ele intri într-o lume de poveste, o lume care te acaparează atât vizual cât și sentimental.

Fiecare traseu oferă turiștilor plimbare cu vaporașul electric. Acesta traversează cel mai mare dintre lacuri, Kozjak, și oferă peisaje care nu te lasă indiferent.

Trasee Plitvice

Parcul Național Plitvice oferă mai multe trasee diferite pentru toate tipurile de vizitatori. Parcul este deschis vizitelor pe tot parcursul anului, iar toți cei care vizitează Plitvice pot urma instrucțiunile marcate pe panourile de informații.

Traseele sunt marcate cu litere și au durate și dificultăți diferite. Cel mai scurt are 2-3 ore, iar cele mai lungi ajung la 6-8 ore. Ele te vor ghida printre cele 16 lacuri turcoaz și sute de cascade care îți vor dezvalui frumusețea reliefului format din roci calcaroase și acoperite cu arbuști și muschi de un verde crud.

Apa este atat de limpede încat se pot observa cu lejeritate fundul lacurilor și miile de pești.

În interiorul parcului găsești 4 restaurante de unde poți cumpăra apă și ceva de mâncare. Două sunt poziționate în stațiile de plecare ale trenulețului și încă două pe malul lacului Kozkac, unde opresc bărcile.

Unde gasim cazare?

Sunt multe variante de cazare în Plitvice foarte frumoase, destul de multe chiar în apropierea Parcului National Plitvice. Atât în interiorul parcului, cât și în jurul său, pe o rază destul de mare, există multe hoteluri și pensiuni.

Dacă vă place natura, iubiți muntele și drumețiile, luați în calcul să petreceți minim 2 zile pline la Plitvice, astfel încât puteți îmbina mai multe trasee și drumeții.