Bibaniada de fete
Un festival muzical și gastronomic va însoți tradiționalul concurs de pescuit pentru femei, organizat după terminarea prohibiției, în satul Mila 23.

Evenimentul are loc pe 18 iunie, în satul Mila 23 din județul Tulcea. Organizatori sunt Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și Asociația Cultural Tradițională a Femeilor din Delta Dunării – Rusalca.

Îți mulțumim că citești acest articol! Cu un LIKE pe Facebook ne dai încredere să continuăm.

Concursul de pescuit este inspirat de tradiția din satul Mila 23 unde, în fiecare an, în luna iunie, femeile ies la pescuit de biban, după terminarea prohibiției.

Capturile de biban vor ajunge la festivalul gastronomic ce însoțește concursul, sub formă de saramuri sau alte delicatese pescărești. Nu vor lipsa muzica și dansul, asigurate de corurile Rusalca (Mila 23), Sinicka (Mila 23), Veselka (Caraorman), Rebalka (Crișan), Ansamblul de dans de la Sulina, Folk Band Zagăn din Sarichioi, Duo vocal și garmoșcă din Ghindărești, și Diana & Alexandra – Duo vioară și garmoșcă din Tulcea, care dețin un repertoriu impresionant de cântece și dansuri tradiționale lipovenești și ucrainene.

Programul Fetivalului :

18 iunie – Căminul Cultural – Mila 23
6:30 – 7:00 pregătire și instructaj, plecarea pe baltă
7:00 – 11:00 START / desfășurare manșa 1 – pescuit
12:00 – sfârșitul manșei 1 / cântărirea capturilor
13:00 – festival gastronomic (demonstrație de gătit saramură de biban și degustare) și târg de produse deltaice
13:30 – 17:00: program artistic (corurile Rusalca și Sinicka (Mila 23), Veselka (Caraorman), Rebalka (Crișan), Ansamblul de dans de la Sulina, Folk Band Zagăn din Sarichioi, Duo vocal și garmoșcă din Ghindărești, Diana & Alexandra – Duo vioară și garmoșcă din Tulcea; ateliere pentru copii
16:00 – Festivitate de premiere

Detalii despre eveniment pot fi găsite aici –> https://fb.me/e/1NqiLWj9i