Gastrita este o boală foarte răspândită în zilele noastre. Aceasta are la bază dietele moderne și presupune inflamarea mucoasei gastrice.
Bicarbonatul de sodiu
Dizolvă o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă, amestecă bine și bea toată apa. Arsurile gastrice vor disparea imediat întrucat bicarbonatul are proprietăți antiacide și reduce sucurile gastrice în exces.
Îți mulțumim că citești acest articol! Cu un LIKE pe Facebook ne dai încredere să continuăm.
Ghimbirul
Taie o bucățică de ghimbir și mestec-o timp de câteva secunde. Înghite-o apoi și bea un pahar cu apă. Ghimbirul are proprietati antiinflamatoare și va reduce inflamația de la nivelul stomacului și esofagului. Totodată, acesta are ți efecte antibacteriene și poate lupta împotriva bacteriilor care cauzează manifestările gastrice neplacute. Poti consuma ghimbirul și sub formă de ceai, pe care îl poți îndulci cu puțină miere dacă simți nevoia.
Ceaiul verde
Ceaiul verde, consumat călduț poate ameliora simptomele specifice gastritei. Consumă două cești de ceai verde, îndulcit cu miere, dacă suferi de gastrită. Antioxidantii care se regăsesc din belsug în ceaiul verde au un efect protector asupra mucoasei stomacului, ameliorââd astfel simptomele gastritei.
Apa de chimion
În medicina ayurvedică, simptomele gastritei sunt adesea tratate cu chimion. Se fierbe o linguriță de seminte de chimion într-o cană cu apa și se consumă aceasta apă de 2-3 ori pe zi. Chimionul are proprietăți antiinflamatoare, dar și antiseptice și poate calma simptomele gastritei.
Ovăzul
Ffierbe ½ cană de fulgi de ovăz în ½ cana de apă și mănâncă terciul obținut. Ovăzul reglează digestia și calmează procesul inflamator de la nivelul mucoasei gastrice, având proprietăți alcaline.
Turmericul
Prepară o pastă din 1 linguriță de pudră de turmeric, puțină apă și puțin iaurt/ banană. Consumă acest amestec în fiecare zi. Turmericul are proprietăți antiinflamatoare, antifungice și antibacteriene, care reduc iritația și inflamația la nivelul tractului gastrointestinal. Pe de alta parte, iaurtul, dar si bananele, au proprietăți calmante, având rolul unui balsam gastric.
Frunzele de zmeură
Frunzele de zmeur se administrează sub formă de pulbere, câte o linguriță de patru ori pe zi. Frunzele de zmeur au efect anti acid și cicatrizant, fiind o plantă foarte des folosită în tratamentul natural al gastritei.
Sucul de varză
Este un agent alcalin natural foarte puternic. Acesta echilibrează aciditatea care provoacă gastrită, fără a afecta secreția sucurilor gastrice. Ca să ai o digestie optimă, acestea trebuie să fie acide.
Bea suc de varză cu puțină apă, pe stomacul gol și cu aproximativ 10 minute înainte de fiecare masă. Acest remediu ameliorează durerile și vindecă mucoasa digestivă.
Argila albă
Argila albă reprezintă cea mai bună alternativă naturală a antiacizilor farmaceutici. Acest produs este foarte eficient și nu provoacă reacții negative. Însă persoanele cu hipertensiune arterială și constipație ar trebui să evite argila albă.
Prepară o pasta din 1 linguriță de argilă albă și ½ cană de apă
Folosind o ustensilă de sticlă, amestecă argila albă cu o jumătate de pahar de apă.
Nu folosi ustensile de metal sau plastic, deoarece aceste materiale pot altera efectul terapeutic al remediului. Consumă remediul obținut între mese.