Vom intra în legătură cu extratereștri
Oamenii de știință spun că ar putea fi nevoie să așteptăm 400.000 de ani pentru a afla de la civilizația extraterestră.

Oamenii de știință au anunțat recent că au planuri de a difuza un mesaj radio care să conțină locația Pământului în adâncul spațiului, în speranța că într-o zi poate fi primit și înțeles de o civilizație extraterestră.

Îți mulțumim că citești acest articol! Cu un LIKE pe Facebook ne dai încredere să continuăm.

Acum, cercetări separate au estimat cât de mult ar putea dura contactul efectiv cu extratereștrii.

În cel mai bun caz, ar putea fi în jur de două milenii, estimează experții de la Universitatea din Beijing, în timp ce o viziune pesimistă este mult mai lungă – 400.000 de ani pentru a fi mai precis.

„Fiind singura civilizație inteligentă avansată de pe Pământ, una dintre cele mai încurcate întrebări pentru oameni este dacă existența noastră este unică”, au scris autorii Wenjie Song și He Gao în studiul lor.

„Motivul pentru care nu am primit un semnal poate fi că durata de viață a comunicării umane nu este suficient de lungă în prezent”.

Au existat multe studii asupra civilizației extraterestre în ultimele decenii.

Un studiu anterior, publicat în 2020 de cercetătorii de la Universitatea din Nottingham, a estimat că sunt probabil 36 de civilizații inteligente extraterestre care comunică (CETI) în Calea Lactee.

Această cifră provine din calcule care implică istoria formării stelelor galactice și probabilitatea ca stelele să găzduiască planete asemănătoare Pământului în zonele lor locuibile.

Sursa: Daily Mail